Werknemers van een MB uitsturen naar Garmin

Garmin heeft een beroep gedaan op werknemers van een Brussels MB om het hoofd te bieden aan haar productiepieken. ‘Hun werk en hun inbreng bieden meerwaarde, zowel voor ons bedrijf als voor ons personeel’, verklaart Benoît De Bergeyck. De Managing Director van Garmin BeLux looft de competenties van deze ‘buiten’-gewone arbeiders.

Wat heeft Garmin ertoe aangezet om een beroep te doen op een Brussels maatwerkbedrijf (MB)?

Benoît De Bergeyck (B. DB.): In onze commerciële activiteit kennen we twee seizoenspieken. De eerste valt net vóór de zomervakantie, in de maanden mei en juni. De tweede piek valt net vóór de eindejaarsfeesten, van half november tot 31 december.

Tijdens die twee pieken volstaat ons eigen personeel nauwelijks om te voldoen aan de dagelijkse vraag, zodat het de extra belasting niet kan verwerken. Anderzijds gebeurt het dat we van de fabriek gps-toestellen krijgen waarvan de software manueel moet worden bijgewerkt, aangezien we een product verkopen dat tot de technische avant-garde behoort.

Andere activiteitspieken zijn het gevolg van promotieacties die we van tijd tot tijd voeren. We voegen vaak een accessoire bij de aankoop van een gps en dergelijke ‘gebundelde aanbiedingen’ moeten manueel worden verpakt.

Dat werk wordt dan gedaan door de teams van een Brussels maatwerkbedrijf. Het gaat om heel precies werk waarbij geen fouten mogen worden gemaakt, dat heel repetitief is en dat in zo kort mogelijke tijd moet worden geleverd.

Welke zijn nu de precieze taken die aan de teams van het MWB worden toevertrouwd? Bent u tevreden over hun werk?

B. DB.: De mensen van het MB werken vooral aan het updaten van software en aan het inpakken van gebundelde aanbiedingen (samenvoegen van twee producten om er één enkel product van te maken in het kader van commerciële acties).

De teamchef neemt kennis van de opdracht en stelt alles in het werk om de beste resultaten te behalen op het vlak van kwaliteit en kwantiteit. Hij motiveert zijn team en stuurt de processen tijdens de uitvoering bij indien hij vaststelt dat hij het rendement kan verbeteren.

Daarbij kent hij een grote verantwoordelijkheid toe aan de werknemers.

Welk effect heeft de aanwezigheid van deze teams op uw personeel?

B. DB.: We hebben het grootste respect voor de mensen van het MB en zijn ervan overtuigd dat ze binnen onze onderneming een volwaardige plaats bekleden.

Concreet maken we geen onderscheid met ons eigen personeel en ondervinden we geen enkel probleem met hun integratie.

Of het nu gaat om nauwgezetheid, discipline of inachtneming van de richtlijnen, vaak doen ze zelfs beter dan het gemiddelde.

Men kan ten onrechte beschouwen dat de mensen van een MB van ons verschillen. Angst of vrees voor het verschil kan snel de kop opsteken. Het onbehagen verdwijnt echter even snel na een eenvoudig contact, een gesprek, een uitwisseling in de kantine.

De mensen van het MB komen bij ons werken om gerichte en precieze opdrachten uit te voeren. We hebben nooit vastgesteld dat er integratieproblemen zijn en ik heb nooit negatieve reacties opgevangen.

Integendeel, we hebben vastgesteld dat er tussen beide groepen veel wederzijds respect bestaat.

Hoe zou u dit partnerschap tussen het MB en Garmin omschrijven?

B. DB.:Als een uitstekende vorm van samenwerking, met een snelle reactie vanwege het MB. Heel grote flexibiliteit van hun kant en onberispelijk werk.

We hebben niet allemaal dezelfde kansen gekregen in het leven. Het is onze plicht werknemers van een MB op te nemen in de structuren waar dat mogelijk is. Hun werk en hun inbreng bieden meerwaarde, zowel voor ons bedrijf als voor ons voltallige personeel dat hen van heel nabij leert kennen.

  De start-up Acar’Up produceert bij ons. Videoreportage.
  L’Oréal: een maatschappelijk verantwoorde partner. Radiospot en videoreportage. 
  1082: een win-win-winnende burgemeester! Getuigenis.
 

Jullie werken samen met een maatwerkbedrijf en u bent daar trots op? Pak daar dan mee uit!

Contacteer ons !  

HARDE WERKERS ? ZEKER EN VAST !

Nieuws

Alle nieuws

Maatwerkbedrijven (MB's), vroeger 'beschutte werkplaatsen' genoemd, stellen personen met een handicap te werk. Daartoe bieden ze bedrijven, overheden en particulieren talrijke diensten aan.