Travie : centraal in een solidair netwerk (mondmaskers)

Wil je een morele opkikker? Deze prachtige video toont je het schitterende verhaal dat schuilgaat achter de 200.000 mondmaskers die in Brussel werden gefabriceerd voor de professionals uit de gezondheidssector. Getekend  Air & Eighty Eight Productions.

De gezondheidscrisis als gevolg van het coronavirus en de dringende behoefte van de ziekenhuizen inspireerden het Brussels Gewest om een productielijn van spatbestendige mondmaskers op te zetten.

EcoRes en Travie coördineerden een collaboratieve productieketen met een flexibele structuur.

Travie maakte de kits met voorgesneden maskers, die Urbike op de fiets leverde aan een netwerk van vooraf geselecteerde vrijwilligers die de maskers naaiden.

Iriscare zorgde voor de verdeling van de maskers aan de sector van de zorgverleners en welzijnswerkers (sociaal assistenten, zorgkundigen in rusthuizen, huisartsen, apothekers …). Dankzij de vrijwillige inzet van burgers konden de professionals hun belangrijke eerstelijnstaak voortzetten.

Ruim 2000 mensen stroopten de mouwen op om dit project met spoed op te zetten en meer dan 200.000 herbruikbare mondmaskers te produceren. We willen hen hartelijk danken voor de tijd die ze aan dit project spendeerden!

Meer info over dit project? https://www.masques-coronavirus.brussels/index.php/maskers-coronavirus/

« Terug naar nieuwslijst
Contacteer ons !  

Harde werkers? Zeker en vast !

Nieuws

Alle nieuws

Maatwerkbedrijven (MB's), vroeger 'beschutte werkplaatsen' genoemd, stellen personen met een handicap te werk. Daartoe bieden ze bedrijven, overheden en particulieren talrijke diensten aan.