Les Pilifs en Manufast: we zijn vóór diversiteit en zijn daar trots op!

Enkele dagen geleden ontvingen eenentwintig bedrijven het diversiteitslabel van het Brussels Gewest. In de lijst staan ook Manufast en La Ferme Nos Pilifs, twee maatwerkbedrijven die heel rijk zijn aan ... diversiteit!

Dit prestigieuze label bekroont profit-ondernemingen die actieplannen uitrollen die een gelijke behandeling voor iedereen bevorderen, ongeacht de verschillen.

Bij La Ferme Nos Pilifs geeft directeur Benoît Ceysens uitleg: "Onze organisatie stelt zich tot doel personen met een handicap in dienst te nemen. Voor dit specifieke publiek is het normaal dat wij het goede voorbeeld geven. Maar we hebben beseft dat wij niet de beste van de klas zijn wat betreft andere vormen van discriminatie bij tewerkstelling. Daarom hebben we gewerkt aan onze procedures, onze openheid, onze communicatie, ...".

Hetzelfde geluid bij Manufast: "Onze acties richtten zich vooral op jongeren (stages, peterschap), laaggeschoolden (aanpassen van software) en senioren (ergonomische opleiding, eindeloopbaanbegeleiding)", preciseert Brigitte Hamtiaux, General Manager.

Deze twee maatwerkbedrijven (MWB's) zijn de voortrekkers voor een half dozijn andere die momenteel het proces doorlopen en tijdens een volgende uitreiking wel eens het label overhandigd zouden kunnen krijgen.
Aanvankelijk heeft de FEBRAP haar leden vertrouwd gemaakt met dergelijke actieplannen, in samenwerking met de diversiteitsdienst van Actiris. Sinds drie jaar begeleidt ze de MWB's die zich kandidaat stellen door ervaringsuitwisselingen te organiseren. De federatie juicht het werk van de twee pioniers toe en merkt de positieve weerslag die een dergelijke dynamiek heeft op de interne menselijke middelen en op hun externe positionering.

 

Om meer te weten...

 

Jullie werken samen met een maatwerkbedrijf en u bent daar trots op? Pak daar dan mee uit!

  De start-up Acar’Up produceert bij ons. Videoreportage.
  L’Oréal: een maatschappelijk verantwoorde partner. Radiospot en videoreportage. 
  1082: een win-win-winnende burgemeester! Getuigenis.

 

« Terug naar nieuwslijst
Contacteer ons !  

Harde werkers? Zeker en vast !

Nieuws

Alle nieuws

Maatwerkbedrijven (MB's), vroeger 'beschutte werkplaatsen' genoemd, stellen personen met een handicap te werk. Daartoe bieden ze bedrijven, overheden en particulieren talrijke diensten aan.