Ons maatschappelijk project

In Brussel stellen de maatwerkbedrijven, die door de Cocof worden gesubsidieerd, 1.450 personen met een handicap aan het werk. Dat is hun voornaamste opdracht.

Als gevolg van hun handicap zouden de meeste van deze arbeiders en bedienden niet in het ‘klassieke’ arbeidscircuit kunnen werken.

Zoals elke werknemer hebben ook de gehandicapte werknemers een arbeidsovereenkomst.

Door hem of haar aan een baan te helpen, willen de MB’s de gehandicapte die dat wenst verzekeren van een leefstructuur, sociale relaties, een plaats in de samenleving… Kortom: een geslaagde integratie.

Daartoe rekruteert het MB gediplomeerd begeleidingspersoneel, past het de werkposten aan en/of de activiteit waarmee de werknemer wordt belast.

Om het gebrek aan productiviteit van de werknemer als gevolg van zijn/haar handicap te compenseren, krijgen de MB’s een subsidie die in evenredige verhouding staat tot het rendementsverlies; zo kunnen ze de concurrentie met private ondernemingen blijven aangaan.

 

OM MEER TE WETEN...

     We werken in onze gebouwen of bij u thuis!
    Een maatwerkbedrijven ontdekken.
    Focus starter. 

 

Contacteer ons !  

Harde werkers? Zeker en vast !

Nieuws

Alle nieuws

Maatwerkbedrijven (MB's), vroeger 'beschutte werkplaatsen' genoemd, stellen personen met een handicap te werk. Daartoe bieden ze bedrijven, overheden en particulieren talrijke diensten aan.