Brussels Beer Project

"Dankzij hen kunnen wij ons concentreren op onze core business"

OLIVIER DE BRAUWERE | Founder Brussels Beer Project 

Het verhaal van het Brussels Beer Project startte in 2013, onder impuls van twee bierliefhebbers, Olivier en Sébastien. Hun missie : de Belgische bierscene wakker schudden. Vandaag creëren ze vanuit hun brouwerij in Brussel elke week (!) een nieuw bier, waarbij ze niet alleen de traditionele hop als grondstof gebruiken, maar evengoed oud brood en baten ze cafés uit van Parijs tot Tokyo.

Deel uitmaken van een nieuwe economie is voor Brussels Beer Project even essentieel als mout & hop voor bier, en samenwerken met maatwerkbedrijven maakt daar onlosmakelijk deel vanuit.

Hoe is de samenwerking tussen Beer Project en de maatwerkbedrijven tot stand gekomen?

Voor ons was de samenwerking logisch en natuurlijk . Onze brouwerij ligt in Brussel en door onze omvang gebeuren veel dingen "handmatig" zoals het zetten van clips op de flessen. We kenden Travie omdat het een belangrijke speler is in Brussel om mensen met handicap tewerk te stellen. Dus namen we zeven jaar geleden contact met hen op om een samenwerking te starten. Vervolgens gingen we ook een partnerschap aan met Manufast, dat gespecialiseerd is in het klaarmaken van pakketten voor de e-shop. Op termijn plannen we de samenwerking nog uit te breiden, aangezien onze tweede brouwerij recht tegenover Travie gelegen is. Voor ons is de keuze voor een lokale partner vanzelfsprekend . Brussels Beer Project wordt voor een deel gefinancierd door crowdfunding (‘Beer for Life’), waarbij mensen voor hun bijdrage levenslang jaarlijks 12 gratis bieren krijgen. Door te kiezen voor lokale partners verminderen we ook onze ecologische voetafdruk.

Maakt deze samenwerking deel uit van een bredere visie op uw bedrijf?

Werkgelegenheid staat centraal in ons project. Onze financiële partner is Invest for Jobs, dat vooral aandacht heeft voor sociaal rendement, en in het bijzonder voor werkgelegenheid die niet kan gedelokaliseerd worden. Naast de 30 mensen in ons team, waaronder een persoon met een handicap, is het voor ons logisch om een langetermijn partnership met de maatwerkbedrijven te hebben. Ook duurzaamheid is essentieel in ons verhaal. Zo wordt ons Babylone bier gebrouwen op basis van brood dat in de Delhaizes van Brussel niet verkocht geraakt. Op die manier redden we jaarlijks 10 ton brood van de afvalberg. Bovendien maken we van het restafval bloem die rijk is aan proteïnen, waar dan opnieuw brood kan van gemaakt worden. WV: Wat is de toegevoegde waarde van deze samenwerking voor beide partijen? Voor ons stelt het uitbesteden van handmatige taken ons in staat om ons te concentreren op onze core business. Voor de maatwerkbedrijven helpt het hebben van repetitieve handmatige taken om mensen met een handicap werk te bieden. De commerciële relatie verloopt zeer goed en zeer soepel. Hierdoor kunnen taken efficiënt worden uitbesteed, terwijl we tegelijkertijd een positieve sociale impact hebben.

Lees meer...

  Ontdek onze mediacampagne 2021 "Onderneem slim. Zoek het niet te ver."
  "Een betrouwbare partner die ons heel wat nazorg bespaart" (XAVIER RAMON, CEO van Boplan)
  "Dankzij de maatwerkbedrijven kunnen wij ons focussen op onze kernactiviteiten" (MARTINE PAUWELS, Directeur Supply Chain bij Colruyt)
  "Maatwerkers helpen ons pieken en dalen in de productie op te vangen" (DAVY DE VLIEGER, General Manager bij GB Foods)
  "Maatwerkbedrijf gets the job done'" (LEONIE DECLERCK, Production manager bij Unilin)
  Andere getuigenissen...

 

« Terug naar nieuwslijst
Contacteer ons !  

Harde werkers? Zeker en vast !

Nieuws

Alle nieuws

Maatwerkbedrijven (MB's), vroeger 'beschutte werkplaatsen' genoemd, stellen personen met een handicap te werk. Daartoe bieden ze bedrijven, overheden en particulieren talrijke diensten aan.